
Wykonujemy Projekt Lokalu Gastronomicznego często nazywany jako Projekt do Sanepidu dla:
restauracji, bistro, pizzerii, stołówki, firmy cateringowej, kuchni hotelowej, baru, kawiarni, piekarni, cukierni, lokalu sushi, kuchni orient i innych.
Wykonanie projektu technologicznego obejmuje:
- Wizję lokalną obiektu
- Uzgodnienia z Inwestorem -poszukiwanie optymalnych rozwiązań, analizy możliwości umiejscowienia życzeń i wyobrażeń inwestora w określonych (posiadanych) warunkach lokalowych. Poszukujemy najkorzystniejszej dla inwestora wersji uwzględniając wszelkie wymogi stawiane przez aktualne przepisy.
- Konsultacje z Rzeczoznawcą d/s przepisów SANEPID i BHP.
- Opracowanie układu funkcjonalnego pomieszczeń – spełniającego aktualne wymogi przepisów BHP oraz SANEPID- wraz z lokalizacją i doborem wyposażenia technologicznego
Projekt technologiczny obejmuje:
- Część opisową
- Wytyczne i bilanse dla branż projektowych ( architektoniczno-budowlane, wodno-kanalizacyjne, wentylacji mechanicznej i klimatyzacji, centralnego ogrzewania, elektryczne, gazu ,chłodni i mrożni )
- Program użytkowy, zatrudnienie, opis pomieszczeń oraz prowadzonych procesów technologicznych, wymagania BHP, wyposażenie technologiczne
- Część rysunkową zawierającą rzuty pomieszczeń z ich funkcjonalnym powiązaniem oraz naniesieniem wyposażenia – urządzenia, sprzęt, meble.
Ważne!
Decydując się na skorzystanie z Naszych usług otrzymacie Państwo projekt technologiczny pozytywnie zaopiniowany przez rzeczoznawcę do spraw sanitarno – higienicznych / BHP co przyczyni się do sprawnego funkcjonowania Państwa obiektu oraz pozytywnego zaopiniowania przez Inspekcję Sanitarną.